Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren

Kinderen

Meditatie kan kinderen helpen om de drukte uit het dagelijkse leven weg te filteren. Er zijn  zoveel prikkels rondom kinderen dat het kan leiden tot stress, een constant licht angstgevoel en rusteloosheid. Onze kinderen hebben (net als volwassenen) behoefte aan rustpunten in hun leven om hun dagelijkse tocht door het leven met meer kwaliteit te maken. Uiteindelijk is het doel van de meditatie niet anders dan voor volwassenen. Als je met kinderen gaat mediteren zul je merken dat de meeste kinderen weten hoe ze moeten mediteren, dat ook kunnen en dat ze het willen.

Jongeren

Mediteren brengt je naar de kalmte in jezelf, die er altijd is. Je leert je beter concentreren wat misschien handig voor je studie kan zijn. Door de stilte kom je thuis bij jezelf en je merkt goed wat er in je omgaat. Je leert jezelf beter kennen. Het mediteren in een groep maakt je betrokken en aandachtig en dat neem je met je mee na afloop. Je ervaart meer helderheid en je ziet de wereld meer zoals ze is. Wat je tijdens de meditatieavonden doet, kun je toepassen in je eigen leven.

Australië als goed voorbeeld

In Australië wordt sinds jaren Christelijke Meditatie aan kinderen en jongeren aangeboden. Op deze website vind je veel informatie en inspiratie. Mocht je je in Nederland willen inzetten voor een grotere vertrouwdheid met  Christelijke meditatie onder kinderen en jongeren, neem dan contact op met de Nationaal Coördinator, Sicco Claus.

WCCM