Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vacaredag

6 oktober 2018 van 10:00 - 16:00

E25

Hoe ben je onderweg in je leven?

Over richting zoeken en geluk vinden

Als je tijd neemt om je te bezinnen of te mediteren geeft dat rust, is de ervaring van velen. Maar het verandert je ook. Het maakt je meer open. Voor jezelf en alles wat er in je leeft. Voor anderen; je kunt bijvoorbeeld beter zien waar een ander echt behoefte aan heeft. En bovenal voor God, de Eeuwige, of de liefde of hoe je het of hem/haar ook noemt. Deze ervaringen veranderen jou weer en zo gaat het steeds verder. Je gaat meditatief leven.

Veel mensen voor ons en ook nu hebben in hun leven ervaring opgedaan met meditatief leven. Ze zijn gaan spreken over je leven als een geestelijke weg. Spirituele leermeesters hebben veel van die verhalen gehoord en ontdekt wat mensen helpt op hun geestelijke weg. Moet je jezelf veel opleggen, of juist maar kijken wat er op je af komt? Welke ontdekkingen kun je dan doen? In hun boeken of levensverhalen lezen inspireert en helpt je om richting te vinden in je leven.

Op deze dag maken we kennis met de wereld van geestelijk begeleiding of ‘spiritual direction’. Er zijn allerlei manieren waarop mensen begeleiding zoeken en vonden. Misschien heb je er zelf ook ervaring mee opgedaan.

Lezing

Mariska van Beusichem, stadspastor in Zwolle, predikant en deskundige in de spiritualiteit van Theresa van Lisieux, zal een lezing houden over de christelijke kijk op het leven als geestelijke weg. Je kunt al gaande het verhaal ontdekken dat God over je leven vertelt. Geestelijk begeleiders kunnen je daarbij helpen. Aan de hand van korte teksten uit de christelijke traditie zal ze laten zien hoe dat in zijn werk ging en gaat.

Workshops

‘s Middags zijn er diverse workshops; over de stappen van de geestelijke weg, meditatief tekenen, bijbels mediteren, labyrint lopen, mediteren in een pioniersplek, mediteren bij de 7 sacramenten en mediteren op muziek bij de weg van vergeving.

*10.00-16.00 uur in de Bergkerk te Amersfoort

*Kosten: € 25,00- inclusief koffie, thee en lunch. Er is een eenvoudige lunch verkrijgbaar.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2018
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
E25
Site:
www.aanmelder.nl/102367
WCCM