Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meditatiecursus Amsterdam

10 maart 2020 van 19:30 - 21:00

€5

Mediteren, iets voor jou?

In Amsterdam biedt de Wereld Gemeenschap voor Christelijke Meditatie-Nederland (WCCM-NL) op twee verschillende plaatsen een korte cursus aan. De WCCM is een internationale ‘meditatie-familie’ die als een open klooster gezien kan worden. Deze gemeenschap komt voort uit het onderricht van de Benedictijner monnik Main (1926-1982), dat zelf weer linken heeft met de traditie van de Woestijnvaders en moeders uit de eerst eeuwen. De WCCM is door de jaren heen uitgegroeid tot een netwerk van (vaak kleine) groepen mensen die samen mediteren. De vorm  is stille meditatie.

“Ik heb nooit geweten dat je je zó verbonden kunt voelen met een groep mensen waar geen woord gewisseld wordt” is nogal eens de eerste reactie van deelnemers. “De stilte opende een ruimte in mijn hoofd en hart, die ik niet kende” – “wat is het een verademing om deze tijd in stilte te kunnen delen”.

Deze vorm van mediteren is dus geworteld in de Christelijke traditie, die een achtergrond aanbrengt die mediteren meer maakt dan ontspannen en rust vinden. Meditatie opent de mediterende ook, bijna als vanzelfsprekend, voor alle goeds, moois en waars uit andere religieuze tradities. De beste manier deze praktijk te leren kennen is eraan deel te nemen. Er zijn geen voorwaarden aan het deelnemen en het is niet van belang of je gelovig bent. Ieder is welkom.

Als er na de cursus behoefte is om door te gaan met wekelijks samen mediteren, dan staan beide plekken daarvoor open. Voor verdere  algemene  informatie zie  www.WCCM.nl  Opgeven graag op wccmnl@gmail.com, o.v.v. de dag waarop je wilt deelnemen.

Zoals gezegd is het aanbod op twee plaatsen in Amsterdam, mocht je een keer niet op dinsdag kunnen, dan is het mogelijk te wisselen binnen dezelfde week  naar donderdag op de andere locatie (en omgekeerd: van donderdag naar dinsdag, binnen dezelfde week)

Dinsdag 10 maart, 17 maart, 24 maart en 31 maart

Huis op het Spui, Handboogstraat 4 van 19.30 – 21.00 uur

begeleiding: Sicco Claus, WCCM Nederland

deelname  € 5,00 per avond

Gegevens

Datum:
10 maart 2020
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€5
WCCM