Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Christelijke Meditatie

1 oktober 2018 van 20:00

Mediteren binnen een Christelijke context, lezing door Sicco Claus

Maandag 1 oktober 2018, 20.00 uur, pastorie Sint Jorisparochie, Jorislaan 51.

In de lezing gaat Sicco Claus in op de vraag op hoe je kunt mediteren binnen een Christelijke context. Verder zal hij deze avond vanuit het levensverhaal en de visie van de Benedictijner monnik John Main (1926-1982) dieper ingaan op wat Main zag als het verband tussen mediteren en de Christelijke traditie. Op deze avond wordt uitleg gegeven over wat mediteren is, hoe het werkt, en zal ermee worden geoefend. Daarnaast zullen er achtergronden worden gepresenteerd die laten zien hoe mediteren te maken heeft met Christen zijn. Maar ook iedereen die geboeid is door het Christendom, maar zelf geen Christen is, is van harte welkom.

De inleider schrijft op dit moment een proefschrift over de relevantie van de spiritualiteit van John Main. In hij bijzonder vraag hij zich af wat de betekenis van Main’s contemplatieve, dus een op de beschouwing of ervaring van God gerichte, spiritualiteit kan zijn voor Christenen die leven in een laat-moderne, niet-godsdienstige tijd.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn geraakt in Christelijke Meditatie en verder willen ontdekken wat deze spirituele oefening nu precies inhoudt, is er een vervolg mogelijk van 4 opeenvolgende maandagavonden In de kapel van Kronehoef te beginnen op 15 oktober of 4 opeenvolgende woensdagavonden in de Jorispastorie te beginnen op 17 oktober van 18.30 (half zeven!) tot 19.30 in de pastorie van de Jorisparochie. Informatie en opgave: Dora Kruijer, email: dmb.kruijer@gmail.com,

Gegevens

Datum:
1 oktober 2018
Tijd:
20:00
WCCM