Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke dag

2 oktober 2021 van 10:00 - 15:00

E5

Laaf je aan de Levensbron

We verzamelen ons na een periode van stilte en afzondering,

we zoeken de bronnen, in het vertrouwen dat het gaat stromen in ons hart.

Na ruim anderhalf jaar met grote beperkingen in onze contacten ten gevolge van de pandemie is het een feest dat we weer samen mogen komen. Want zoals Laurence Freeman nadrukkelijk stelt:’Meditatie schept gemeenschap’. Die hebben we node gemist. Op deze dag delen we met elkaar wat het ons gedaan heeft en hoe het met ons gaat. We willen ons laven aan de Levensbron zodat ons leven weer gaat stromen en de gemeenschap wordt versterkt.

Naast de inleiding in het programma van de ochtend, is er daarom ’s middags ruim gelegenheid elkaar te ontmoeten, in de prachtige wandelgangen van de St.Maartenskerk tijdens de lunch of buiten in de kerktuin én in de wandeling die we in kleine groepjes gaan maken over de sfeervolle bosrijke stadswallen van Zaltbommel of zittend op een bankje aan de Waal. De inleiding ’s morgens zal gaan over de essentie van de meditatie die door John Main getypeerd wordt als de weg naar en het contact met de Levensbron waardoor het leven en de liefde gaan stromen en alles in je wordt gevoed en hersteld en je opnieuw verbonden wordt met elkaar en alles wat is. De stilte van de meditatie en het zeggen van het heilig woord is daarin de sleutel. John Main zegt nog: ‘In dit proces van meditatie wend je je bewust af van jezelf, laat je jezelf los en vind je jezelf in God. Je leven is een gave dat je weer terug geeft aan God’.

Dat zou ik willen uitwerken en praktisch willen maken aan de hand van de beeldtaal van de psalmen met het daarin enkele keren genoemde verzuchtende en verlangende gebed: ‘tot U, Heer, hef ik mijn ziel op’ (psalm 25,2 o.a.). De ziel opheffen is je vitale kern wegtillen van jezelf en optillen naar God, je met hart en ziel aan Hem toevertrouwen, een wezensbeweging van toevertrouwen, alles in vertrouwen overlaten aan God.

Zoals we gewend zijn beginnen en eindigen we de dag met een meditatie.

Gegevens

Datum:
2 oktober 2021
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
E5
WCCM