?>
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaarlijkse inspiratiedag 2023

maart 11 van 10:30 - 15:00

€15

De WCCM – de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie – organiseert i.s.m. Sint Ansfriduskerk, een Inspiratiedag met het thema:  “De relevantie van John Main’s visie op spiritualiteit voor jouw leven”. Er zullen meditaties plaatsvinden, Sicco Claus zal een lezing geven over het thema en hij zal vragen beantwoorden. U bent van harte welkom.

U kunt zich aanmelden voor deze dag bij Herman Roos per e-mail: roos.herman@me.com, 
M: 06-53 644 715
. In de bevestiging van uw aanmelding, ontvangt u nadere info over de dag.

Sicco Claus’ intro op de lezing:

Sicco Claus

Sicco Claus

“Ik zal spreken over het belang van de op meditatie gerichte spiritualiteit van de benedictijn John Main (1926-1982). Ik belicht zijn theologische visie, maar ook zijn kijk op spirituele praktijken, spirituele groei en de contexten daarvoor, zoals meditatiegroepen. De nadruk ligt daarbij op wat dit allemaal kan betekenen voor jouw leven.”

Sicco Claus studeerde theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht en deed een master in de filosofie aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkt tegenwoordig als docent levensbeschouwing en filosofie aan het Gymnasium Haganum in Den Haag. Op 1 november 2022 promoveerde hij op het proefschrift “Pilgrimage into God: John Main’s Meditation-Oriented Spirituality’.
Sicco mediteert dagelijks en is lid van de Wereldgemeenschap voor Christelijke meditatie.

Gegevens

Datum:
maart 11
Tijd:
10:30 - 15:00
Kosten:
€15

Locatie

St. Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28, 3818 WK Amersfoort
Jacob Catslaan 28
Amersfoort, 3818 WK Nederland
+ Google Maps

Organisator

WCCM NL