Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Adventsretraite

6 december 2019 van 17:00 - 8 december 2019 van 15:00

Ook dit jaar organiseert WCCM-Nederland tijdens het eerste weekend van december weer een adventsretraite in de mooie St. Willibrordsabdij in Doetinchem. De retraite vindt plaats van ongeveer 17 uur op vrijdagmiddag tot 15 uur op zondagmiddag.

Sytze de Vries leidt dit jaar onze retraite. Hij werkt als zelfstandig dichter/theoloog, was lange tijd predikant van de Oude Kerk in Amsterdam, is bekend van NCRV en IKON- radio en tv, en van zijn boeken met liederen, gedichten, beschouwingen en liturgische teksten. In het Nieuwe protestantse Liedboek 2013 staan meer dan 100 teksten van zijn hand. De laatste jaren verschenen er ook twee bundels met door hem vertaalde liederen uit de Engelse traditie, onder de titel ‘Het liefste lied van overzee’.

In zijn bijdragen zal hij, aan de hand van enkele van zijn meer meditatieve liedteksten, ingaan op het eigene van biddend zingen en op de bredere uitwerking die het gezang op een mens kan hebben.

De kosten voor het weekend bedragen 150 euro. Voor degenen die de Willibrordus Abdij niet kennen: hier vind je een linkje naar hun website, en in het bijzonder het deel ervan dat gaat over de ruimtes waar wij verblijven. Opgeven kan bij Jeanette Remigius: jrem (at) icloud.com

Ik ga de stilte in
en nergens hoor ik meer
dan daar, waar alles zwijgt,
ik tot mijzelf inkeer.

Ik ga de stilte in
tot diepten waar ik hoor
de zachte fluistering
die nooit nog is verwoord.

Ik ga de stilte in
en Jij gaat met me mee.
Jouw hand is mijn kompas,
onthult mij tree voor tree.

Gegevens

Begin:
6 december 2019 van 17:00
Einde:
8 december 2019 van 15:00
WCCM