Bonnevaux

Bonnevaux

Vrede en verzoening

Contemplatieve centra hebben in de geschiedenis altijd gediend als plaatsen van vrede en verzoening. Duizend jaar geleden werd een benedictijnenklooster gebouwd in Bonnevaux, in de buurt van Poitiers in Frankrijk. Op deze oude fundamenten wordt een contemplatief centrum voor de 21e eeuw ontwikkeld. Bonnevaux draagt nu al bij aan de vredesopbouw en het wederzijds begrip die zo hard nodig zijn in onze wereld nu.

Geworteld en open

Bonnevaux is een meditatiecentrum met wortels diep in de christelijke traditie en toch open voor iedereen in een inclusieve geest. Het toont het potentieel van meditatie voor mensen van alle leeftijden, overtuigingen en achtergronden om geesten te verenigen en verdeelde harten te helen.

Activiteiten

Met de focus op de eenvoudige leer van de Christelijke meditatie, helpt Bonnevaux bij het verdiepen van de contemplatieve dimensie van het leven als Christen. Het centrum brengt daarnaast ook de vruchten van meditatie  bij mensen met andere religieuze of seculiere overtuigingen. Er is een breed scala aan retraites en evenementenom tegemoet te komen aan de behoeften van deelnemers uit verschillende culturen.

Hier kun je je registreren voor de verschillende activiteiten die plaatsvinden.

Historie

Bonnevaux is een prachtig complex dat nog steeds delen van het oorspronkelijke klooster herbergt, gebouwd in 1119. Het is een ideale ruimte, met een geest van diepe rust en schoonheid. Een contemplatief toevluchtsoord dat is afgestemd op de behoeften van onze tijd. Hier vind je de meeste actuele stand van zaken rond het spiritueel centrum Bonnevaux.

 

WCCM